Nieuws

Scaldex is gesloten tijdens de feestdagen

11.12.18

Van maandag 24-12-2018 t/m vrijdag 05-01-2019 zijn wij met de feestdagen gesloten.
Er vind in week 52 en 01 geen productie plaats van maatwerk.
Houdt u hiermee a.u.b rekening m.b.t. uw planning.

Uiteraard wensen wij u fijne feestdagen.

Op 1-11-2018 zijn wij i.v.m een bedrijfsfeest vanaf 15.45 gesloten.

01.11.18

Op 1-11-2018 zijn wij i.v.m een bedrijfsfeest vanaf 15.45 gesloten.

Scaldex 10 jaar!

08.02.18
Scaldex NL bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden! I.v.m. de festiviteiten samen met het personeel, zijn wij vrijdag 16 februari vanaf 12.30 uur gesloten.

Houden constructeurs rekening met de CE en de bijbehorende normeringen?

15.12.17

Er lijkt in de markt een groot misverstand te bestaan over de wijze waarop lateien CE gemarkeerd moeten worden en met welke normeringen je rekening moet houden bij lateien en geveldragers.

Lateien voor metselwerk
Lateien tot een lengte van 4,5 meter vallen expliciet binnen de scope van NEN-EN 845-2. Enkel lateien met een grotere overspanning zouden onder NEN-EN 1090 of NEN-EN 13225 kunnen vallen. In NEN-EN 845-2 zijn de bepalingen m.b.t. CE-markering voor lateien voor metselwerk opgenomen. De Europese Bouwproducten verordening CPR geeft aan dat, indien er een geharmoniseerde productnorm bestaat, de producten die vallen onder de scope van die norm, van CE markering voorzien moeten worden. De beproevingsnorm die vanuit de productnorm voor lateien NEN-EN 845-2 wordt aangewezen is NEN-EN 846-9.

Uiteraard zijn de de L lateien, C lateien en de maatwerk (+gelaste) lateien met bodemplaat of spouwafsluiting van Scaldex getest volgens NEN-EN 845-2 en de beproevingsnorm NEN-EN 846-9. Meer info: http://www.scaldex.nl/productgroepen/lateien/

 

Zoekt u een maatwerk oplossing? Wij staan voor u klaar.

25.10.17

Als uitvoerder, werkvoorbereider, projectleider en architect bent u van harte welkom bij Scaldex. Nader kennis maken en even lekker brainstormen over de mogelijkheden van metselwerkondersteuningen, rollaagbeugels, spouwankers of maatwerk toepassingen? Heeft u een project? Wij staan overal voor open en denken graag met u mee!

Meubel metselwerkondersteuningen.
 

 

 

 

 

 

De proefopstellingen bij Scaldex maken voor u een en ander duidelijk. Bij deze proefopstellingen kunt u kennismaken met de materialen, oplossingen en verschillende soorten detailafwerkingen.

Koffie en thee wordt vers gezet, fris ligt koud. En komt het overdag niet uit, dan spreken we ’s avonds af!

Bedrijfsverhuizing Scaldex Nederland

16.06.17

Geachte klant / relatie,

Wegens uitbreiding van zowel onze werkzaamheden als personeel, gaat Scaldex per 26-06-2017 verhuizen.

Het nieuwe bezoek adres wordt:

Staverenstraat 13,

7418 CJ, Deventer

 

Onze telefoonnummer en faxnummer, postbusadres alsmede onze e-mailadressen blijven ongewijzigd.

De Bouwbeurs 2017 een groot succes.

24.03.17

De Bouwbeurs 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht was een groot succes. In onze stand waar we met onze nieuwe SUMO meubel de vele geveldrager oplossingen presenteerden, mochten we rekenen op veel belangstelling van bestaande relaties en nieuwe contacten. Wij willen u graag bedanken voor uw bezoek aan onze stand tijdens de Bouwbeurs 2017 in de Jaarbeurs Utrecht.

Bouwbeurs 2017SUMO tafel SUMO tafel Bouwbeurs 2017 Bouwbeurs 2017 Bouwbeurs 2017 Bouwbeurs 2017

Latei met spouwafsluiting uit één plaat.

15.11.16

Er zijn twee keuze mogelijkheden bij toepassing van een latei met spouwafsluiting. Een doorlopende bodemplaat of een losse hoeklijn d.m.v. kleine bouten geschroefd aan een latei.

latei-met-losse-spouwafsluiting-in-het-werk-gemonteerdlatei-met-losse-spouwafsluiting

 

 

 

 

 

 

Bovenstaande foto laat zien dat de latei met een geschroefde hoeklijn na een tijdje al vervuilend eruit gaat zien. Coat dient met regelmaat te worden schoongemaakt. De volledige sleuf  tussen beide de beide bodemplaten is over de lengte moeilijk te onderhouden en te herstellen. Vaak wordt er een ander kwaliteit (sendzimir-verzinkt) bodemplaat aan de latei geschroefd en kan de prijs daardoor enkele procenten lager liggen.

De Scaldex latei met vaste bodemplaat of spouwafsluiting wordt gelast uit twee spanningsvrije plaatdelen en wordt daarna in zijn geheel verzinkt. Onderstaande afbeeldingen laten duidelijk zien wat fraaier is.

onderaanzicht-latei-met-spouwafsluiting-uit-een-plaat onderaanzicht-latei-met-spouwafsluiting-uit-twee-delen-met-lelijke-zichtbare-sleuf

Technologische evoluties in het productieproces

21.09.16

Scaldex heeft zich als doel gesteld om hoogwaardige producten af te leveren voor zijn klanten in de bouwsector. Het ligt in lijn met die visie om de bestaande productie-automatisatie steeds te blijven verbeteren. Na investeringen in het knip- en plooi proces vormt de integratie van lasrobotisering een gepaste aanvulling op de huidige productietechnologie. Door de installatie van een kwalitatieve lasrobot worden de geveldragers nu gelast met een constant perfecte laskwaliteit. Enkele andere voordelen zijn een hogere lassnelheid, grotere efficiëntie en eliminatie van menselijke fouten; ook de eenvoud in gebruik is een groot pluspunt. De robot voorziet in een hoge herhalingsnauwkeurigheid waardoor een hoogwaardig gecertificeerd product in maatwerk kan gerealiseerd worden.

hoogwaardig gecertificeerd geveldrager in maatwerk hoogwaardig gecertificeerd geveldrager in maatwerk

Na ontwerp van de geveldragers en bepaling van de tussenafstand van de consoles door de ingenieur, wordt de productie van de geveldragers softwarematig gelanceerd waarna alle onderdelen op maat worden gemaakt. De software bepaalt dus de productie. De consoles en hoekprofielen worden op maat geknipt en geplooid. De consoles worden op de juiste plaats op het hoekprofiel geplaatst waarna de lasrobot het stuk als één geheel aflast. Zo gebeurt zowel ontwerp als productie van de geveldragers efficiënter en helemaal in-house.

Installatie vlakbed laser

19.09.16

Ter vervanging van één van onze plaatlasers is onlangs een nieuwe TruLaser 5030-2D vlakbedlaser geïnstalleerd in de productiehal.
Deze heeft ten opzichte van zijn voorganger een hogere voedingssnelheid, verbeterde procesbetrouwbaarheid en een efficiëntere laser. Daardoor kunnen we rekenen op een hogere efficiëntie en lager energieverbruik van de machine die tevens een lagere schrootproductie kan realiseren.

Scaldex laserwerk trulaser-5030-2

Standaard voorraad rollaagbeugels met PG80 lateien

18.04.16

Dé snelle en voordelige oplossing voor hoogwaardige afwerking

De rollaagbeugels van Scaldex zijn in de standaard maatvoering uit
voorraad leverbaar en bieden in combinatie met de standaard Scaldex
lateien een voordelige oplossing voor een mooie bouwkundige afwerking.
De diverse types rollaagbeugels geven vele mogelijkheden om te komen tot
een mooi afgewerkte stenen negge die meerwaarde toevoegt aan uw
object.

Bestellen gaat gemakkelijk! Kies het gewenste type rollaagbeugel (zie link onderstaande afbeelding) en voeg daar de hoogte van de opstaande zijde van uw Scaldex PG80 latei aan toe
(zie tabel in de folder). Via het laatste blad kunt u uw bestelling of offerteaanvraag zowel per email, fax als telefonisch aan ons doorgeven.

Standaard voorraad rollaagbeugels met PG80 lateien.

Nieuw: Sumo® 3D geveldrager

14.03.16

Sumo® is de nieuwe generatie metselwerkondersteuningen van Scaldex. De Sumo® geveldrager is lichter en sterker dan de conventionele systemen en is bijzonder geschikt voor diverse detail oplossingen in combinatie met uitstekende prestaties. De twee buiten armen van de Sumo® geveldrager grijpen d.m.v. een verticale las de op maat gemaakte midden plaat vast. De midden plaat loopt samen met de buitenarmen door tot de stalen rug van de de Sumo® geveldrager en gezamenlijk vormen zij de sterkste geveldrager. De Sumo® geveldrager is met o.a. een verstelschroef onderaan in alle richtingen verstelbaar ( 3D ).

Geveldrager-met-stelbout-en-drukplaat-ankerrail-3dDoor middel van beproeving is het draagvermogen en de vervormings-eigenschappen bij belasten van consoles/geveldragers  uitgebreid door SKG-IKOB Certificatie BV ( conformiteitscertificaat nr. 15-PR040-SC ) in een gespecialiseerd laboratorium op locatie van de Technische Universiteit te Eindhoven getest. In overleg met  prof. Ir. Martens van TU-Eindhoven is besloten de console/geveldrager-systemen te beproeven volgens EN 845-1:2013 en EN 846-10:2000 in combinatie met metselwerk. Scaldex heeft op de geveldragersystemen een CE markering met een prestatieverklaring (DoP) volgens de geharmoniseerde technische specificaties EN 845-1:2013.

Scaldex staat voor een energiebewuste productie, met zorg voor milieu en kwaliteit

11.01.16

Scaldex staat voor een energiebewuste productie.

Scaldex geveldragers, lateien op maat en borstwering steunen zijn kwaliteitsproducten die specifiek en per project uitgedacht en geproduceerd worden. Voor elk project bieden wij flexibele oplossingen en kwalitatief hoogstaande metselwerkondersteuning producten.

Door middel van een nieuwe volautomatische productielijn slagen we erin om korte levertijden aan te houden zowel voor standaard geveldraagsystemen als voor de meest uiteenlopende staalconstructies. De volledige flow vanaf advies tot eindproduct verloopt automatisch o.a. via de modernste lasers en productietechnieken. Bij de metaalbewerking is er veel zorg voor energie en het milieu. Via de lasermachines wordt er warmterecuperatie toegepast. Daarnaast zorgen op de daken van de productiehallen een kleine tweeduizend zonnepanelen voor de productie van elektriciteit.

Ook in de verzinkerij wordt respect voor het milieu hoog in het vaandel gedragen. De beperking van uitstoten (gas e.d. ) en de behandeling van oppervlaktewater wordt er constant onder de loep genomen, o.a. aan de hand van samenwerkingsprojecten met een gespecialiseerde firma in duurzame omgevingskwaliteit. Ook de daken van de verzinkerij zijn voorzien van honderden zonnepanelen voor productie van elektriciteit.

Een in afval gespecialiseerd bedrijf in het professioneel recyclen voert al het productie afval van de staalverwerking en de verzinkerij af. De metalen en het oud ijzer worden daar gesorteerd en vormen de grondstof voor uiteenlopende nieuwe metaalproducten.

Snel een offerte en/of een levering lateien en geveldragers?

08.09.15

Lateien, geveldragers en borstweringssteunen zijn technische maatwerkproducten die wij voor u als klant snel kunnen berekenen en offreren. Om u nóg sneller van dienst te kunnen zijn, is het nu ook mogelijk via deze website een scherpe offerte aan te vragen.

Stuur ons de juiste gevelaanzichten met de buitenwerkse dagmaten (eventueel m.b.v. plattegronden met buitenwerkse dagmaten of zelf ingetekend in de gevelaanzichten) en bijbehorende bouwkundige details. Door ons direct de juiste gegevens te sturen begint onze samenwerking al goed!

Vraag hier uw offerte aan

Alvast bedankt voor uw offerteaanvraag en wij nemen snel contact met u op.
Geveldrager

Werkboek uitgewerkt op locatie

09.10.14

Scaldex maakt de nieuwe BFS geveldragers projectmatig volledig op maat. De technische afdeling ontwerpt de systemen op basis van de door de klant verstrekte informatie en plannen.

Voor aannemers zijn snelle en stipte levertijden van maatwerk zoals geveldragers steeds belangrijker. Om de productiesnelheid van maatwerk te bevorderen, kunnen wij nu in overleg met u, direct op locatie een Scaldex project- of werkboek maken. De aannemer beschikt direct en ter plaatse over de juiste maatvoeringen (en controle) van de achterliggende draagconstructie en de juiste bouwkundige details, plattegronden en gevelaanzichten.

(meer…)

Zeer snelle lever- en productietijden

08.10.14

De standaard verzinkte lateien kunnen wij in overleg met u snel afleveren op de bouw. Verzinkte lateien gecoat in een RAL kleur kunnen wij in ca. 8-10 werkdagen op de bouwplaats afleveren. De productietijd van maatwerk metselwerkondersteuningen kunnen wij na het zien van de gevelaanzichten, details en plattegronden aan u doorgeven.

Scaldex

Wij willen u er op wijzen dat de verwerking van uw prijs aanvraag sneller verloopt als wij in het bezit zijn van de gevelaanzichten en/of plattegronden met daarop de buitenwerkse (dag)maten van het metselwerk verwerkt.

Neem contact op

Staverenstraat 13
7418 CJ, Deventer
T 0570 - 606677
F 0570 - 510125
info@scaldex.nl

Openingstijden

Kantoor
maandag tot vrijdag 8u30-17u00